W sezonie na pomidory należy jeść ich jak najwięcej! Są słodziutkie, dojrzałe, piękne i pyszne. W ciepłe dni dają także orzeźwienie. Latem uwielbiam je jeść zupełnie same z odrobiną soli, wyśmienite są w przeróżnych sałatkach, czy np. na śniadanie z serem białym, nasionami chia i olejem rydzowym <3 Dzisiaj zapraszam Was na świeże pomidory z fetą pieczoną, rzodkiewkami i orzechami włoskimi. Lekka, kolorowa i zdrowa potrawa.
![pomidory z fetą](https://skupaub.cluster027.hosting.ovh.net/czosnekwpomidorach/wp-content/uploads/2016/07/sałatka_2.jpg)
Pomidory z fetą pieczoną, rzodkiewkami i orzechami włoskimi
Przyrządzenie:
Ser feta połóż na folii aluminiowej. Posyp pieprzem, ziołami prowansalskimi i posmaruj oliwą z oliwek. Zawiń fetę folią aluminiową.
Rzodkiewki umyj i osusz. Przekrój na pół i przełóż do naczynia żaroodpornego. Posyp orzechami włoskimi, skrop oliwą z oliwek, posyp solą i pieprzem.
Nastaw piekarnik na 190 stopni. Fetę oraz rzodkiewki włóż do piekarnika i piecz przez około 15 minut.
W tym czasie sparz i obierz pomidory. Pokrój na duże kawałki. Przełóż do naczynia, w którym będziesz podawać danie. Połóż upieczoną fetę, rzodkiewki z orzechami i posiekaną czerwoną cebulę. Całość posyp pokrojonymi w paseczki listkami bazylii i skrop sokiem z cytryny.
Smacznego
![pomidory z fetą](https://skupaub.cluster027.hosting.ovh.net/czosnekwpomidorach/wp-content/uploads/2016/07/sałatka_1.jpg)
![pomidory z fetą](https://skupaub.cluster027.hosting.ovh.net/czosnekwpomidorach/wp-content/uploads/2016/07/sałatka_3.jpg)