22 Paź 2013
Jak już wcześniej zapowiadałam – październik u “Czosnka” to miesiąc makaronowy. Dzisiaj cudownie pyszne grzybowe lasagne z cukinią. Dodałam do potrawy prawdziwki i podgrzybki suszone, świeże pieczarki i cukinię.
Sos pomidorowy, który przyrządziłam samodzielnie, wzbogaciłam o grzybową nutę – wywar, który powstał z namaczania grzybów. Do tego sos beszamelowy. Na wierzch natomiast posypałam starty ser Wijngaard Affine – 12 miesięczny ser z truflą letnią. Danie obłędne, którego smak na długo pozostaje niezapomniany. Przyrządzę go zapewne jeszcze wiele razy. Was też do tego namawiam.
Makaron ten to moja trzecia propozycja do konkursu dla blogerów – “Makaronowe inspiracje Lubelli”.
Zapraszam.
Grzybowe lasagne z cukinią
Grzybowe lasagne z cukinią
Grzybowe lasagne z cukinią
Grzybowe lasagne z cukinią
Grzybowe lasagne z cukinią
Mikołajki już jutro. W prezencie dla swoich bliskich i siebie przygotujcie z tej okazji wyjątkową kolację. Proponuję ravioli z łososiem bałtyckim i serkiem mascarpone z ziołami, polane palonym masłem z prażonymi orzechami włoskimi. Zapewne będzie to idealna okazja do spędzenia wspólnego czasu. To również zdrowe i pyszne danie dla dzieci – z przyjemnością patrzę jak […]
W ramach kampanii “To jest nasz drób! Wysoka jakość, europejska gwarancja”, miałam przyjemność uczestniczyć w warsztatach kulinarnych prowadzonych przez Cristinę Catese i Sebastiana Krauzowicza. Gotowaliśmy same pyszności z drobiem. Moim faworytem został przepis na ravioli z ragout z kaczki, autorstwa Cristiny. W tym wpisie Wam go prezentuję i bardzo polecam przygotować go w domu. Gwarantuję, […]