Kalerosse pieczone

4 sty 2017

Kalerosse™ to nowe warzywo, które wyhodowała marka Fit&Easy. Jest połączeniem brukselki i jarmużu. Polubisz je z pewnością, jeśli przepadasz za brukselką oraz jarmużem, tak jak ja. Staniesz się jego fanem także, jeśli nie lubisz tych warzyw, bo po połączeniu ich powstał nowy i wyjątkowy smak. Wyczujemy słodkość oraz orzechową nutę. Kalerosse™ przepięknie się prezentuje. Ma śliczne fioletowo – zielone listki, aż chce się je jeść! Jak zapewne się domyślacie to warzywo to istna bomba witaminowa. W zaledwie 100 g Kalerosse znajduje się dwa razy więcej witaminy B6 (która pomaga magazynować energię z pożywienia) oraz dwukrotnie więcej witaminy C niż w zwykłej brukselce. W tym wpisie zapraszam Was na bardzo prosty w wykonaniu, ale pyszny i zdrowy przepis. Kalerosse pieczone z serem feta, miękkim serkiem kozim, orzechami pecan i nasionami chia. Po krótkim pieczeniu warzywo pozostaje al dente, co sprawia, że jest chrupkie i nie traci cennych właściwości. Potrawę tę możecie zjeść jako samodzielne danie lub jako dodatek do ryby czy jakiegoś mięsa. Smakuje w każdym wariancie.

kalerosse pieczone

Kalerosse pieczone z serem feta, serkiem kozim i orzechami pecan

Kalerosse pieczone z serem feta, serkiem kozim i orzechami pecan

Przyrządzenie:

Kalerosse™ umyj zimną wodą i osusz. Odetnij twarde końcówki. Przełóż do naczynia żaroodpornego.

Pokrusz także ser feta i najlepiej małą łyżeczką rozłóż porcje miękkiego serka koziego. Całość posyp lekko pokruszonymi w rękach orzechami pecan, nasionami chia, solą i świeżo zmielonym czarnym pieprzem. Skrop sokiem z cytryny oraz oliwą z oliwek.

Nastaw piekarnik na 190 stopni z funkcją grzania góra – dół. Wstaw Kalerosse™ na środkową półkę piekarnika i piecz przez około 20 minut. Sery, Kalerosse™ i orzechy delikatnie się zarumienią. Nie piecz za długo, aby nie spalić listków warzywa.

Podawaj gorące.

Smacznego

kalerosse pieczone

Kalerosse™

kalerosse pieczone

Kalerosse™ pieczone z serem feta, miękkim serkiem kozim i orzechami pecan

kalerosse pieczone

Kalerosse pieczone z serem feta, serkiem kozim i orzechami pecan

*przepis powstał we współpracy z Fit&Easy



Archived

forsyth county inmates, skin tone measurement scale, phillip scott african diaspora wife, hershey’s strawberry syrup vs nesquik, mobile homes for rent in truro ns, john malone maine house, george michael’s house hampstead address, north of 60 cast deaths, the return by edith tiempo, mercy health pension services center, unc cheerleading roster 2019 2020, best archer […]

Nektary

Nektary — dlaczego stają się coraz bardziej popularne? Nektar to słodki płyn wytwarzany przez rośliny i spożywany przez wiele stworzeń. Jest to jeden z najsmaczniejszych i najbardziej pożywnych tworów natury, dostarczający niezbędnych witamin i minerałów zapylaczom na całym świecie. Nektar ma długą historię, z dowodami jego stosowania w starożytnych kulturach. Był używany do celów leczniczych, […]



[instagram-feed]