Ta pyszna zupa krem powstała zupełnie nie zaplanowana. Nie wiedziałam co przygotować na obiad, nie miałam żadnego pomysłu. Przygotowałam ją ze składników, które miałam aktualnie w domu. Muszę jak najszybciej napisać przepis, bo obawiam się, że mogę niedługo zapomnieć o jakimś ważnym detalu tej zupy, co byłoby poważnym przestępstwem z mojej strony. Bo zupa jest mega. Poniżej podaję składniki na 4 porcje. Pomnóżcie od razu ilości razy kilka, bo inaczej będziecie żałować, gdy bardzo szybko się skończy – tak jak to było w moim przypadku.
Pyszna zupa krem z chipsami chorizo i zielonym serkiem
Przyrządzenie:
Plasterki kiełbasy chorizo upiecz w piekarniku na chrupko.
Zmiksuj składniki na serek.
W garnku rozgrzej masło klarowane. Zeszklij szalotki i dodaj czosnek. Po chwili dodaj pastę curry i dokładnie wymieszaj.
Dodaj cieciorkę, obie fasole i pomidora. Zalej całość bulionem. Zamknij garnek pokrywką i gotuj zupę przez 5 minut.
Dolej do zupy mleczko kokosowe, gotuj razem 3 minuty i zmiksuj.
Zupę podawaj z chipsami chorizo, połamanym chrupiącym chlebkiem, zielonym serkiem, skrop oliwą z oliwek z cytryną, posyp listkami świeżej kolendry i świeżo zmielonym czarnym pieprzem.
Smacznego