Najmilsi, oto moja druga propozycja do konkursu Fusion w kolorach #omnomnom. Tym razem makaron penne z krewetkami w wersji fusion – krewetki, feta, mango i sos z mleczka kokosowego.
Ciekawa jestem Waszej opinii?
Penne z krewetkami
Przyrządzenie:
Makaron ugtuj prawie al dente, w osolonej wodzie.
Na patelni rozgrzej masło klarowane. Dodaj czosnek, po chwili pomidory suszone.
Po około 3 minutach dodaj krewetki i smaż kolejne 3 minuty, mieszając.
Dodaj mango, ser feta, zioła prowansalskie, świeże zioła i dolej mleczko kokosowe. Zamieszaj dokladnie i dopraw solą i pieprzem.
Gdy krewetki będą gotowe, do sosu dodaj odcedzony makaron oraz 1 łyżkę wody z gotowania makaronu. Zamieszaj dokładnie i podawaj penne w wersji fusion.
Smacznego