Smażone mule z dwoma sosami – Złoto Hiszpanii i trzecie tapas!
Dzisiejsza potrawa to moje trzecie „podejście” do hiszpańskiego tapas, w związku z moim udziałem w konkursie „ZŁOTO HISZPANII Kulinarna biżuteria”. Organizatorami tego wspaniałego konkursu są właściciele sklepów i tapas barów ZŁOTO HISZPANII w Warszawie.
Tapas, które prezentuję Wam w tym poście jest naprawdę przepyszne. Wysokiej jakości składniki na pewno gwarantują sukces potrawie, co bez wątpienia stało się i tym razem. Wykorzystałam przepyszną hiszpańską oliwę z oliwek extra virgin, ocet winny z Rieslinga, wspaniałą sól i świeżutkie mule – to wszystko oczywiście zakupione w sklepie ZŁOTO HISZPANII.
Bardzo serdecznie zapraszam na mule obtoczone w polencie i usmażone w głębokim tłuszczu, podane z sosem aioli i sosem chili.
Smażone mule z dwoma sosami – Złoto Hiszpanii i trzecie tapas!
Przyrządzenie:
Rozgrzej olej rzepakowy we frytkownicy lub głębokim garnku. Smaż mule, aż nabiorą złoto – brązowej barwy. Przełóż na chwilę na ręcznik papierowy i podawaj jeszcze gorące, posypane płatkami soli La Sal Gallery. Jedz mule maczając je w przygotowanych sosach.
¡que aproveche!