Penne z krewetkami

27 mar 2014

Najmilsi, oto moja druga propozycja do konkursu Fusion w kolorach #omnomnom. Tym razem makaron penne z krewetkami w wersji fusion – krewetki, feta, mango i sos z mleczka kokosowego.
Ciekawa jestem Waszej opinii?
penne z krewetkami

Penne z krewetkami

Przyrządzenie:
Makaron ugtuj prawie al dente, w osolonej wodzie.
Na patelni rozgrzej masło klarowane. Dodaj czosnek, po chwili pomidory suszone.
Po około 3 minutach dodaj krewetki i smaż kolejne 3 minuty, mieszając.
Dodaj mango, ser feta, zioła prowansalskie, świeże zioła i dolej mleczko kokosowe. Zamieszaj dokladnie i dopraw solą i pieprzem.
Gdy krewetki będą gotowe, do sosu dodaj odcedzony makaron oraz 1 łyżkę wody z gotowania makaronu. Zamieszaj dokładnie i podawaj penne w wersji fusion.
Smacznego
penne z krewetkami
penne z krewetkami
penne z krewetkami
Fusion  w kolorach #omnomnom


Makaron ze szprotkami w sosie śródziemnomorskim

Jak wspaniale, że możemy już jeść kolacje na tarasie! Piękna pogoda rozbudza wyobraźnię i kolejny mój przepis z Naturalnie Bałtyckie jest w stylu śródziemnomorskich wakacji. Przygotowałam makaron ze szprotkami bałtyckimi, pomidorami, kaparami i dużą ilością posiekanej natki pietruszki. Jeśli nie uda Ci się kupić świeżych szprotek, śmiało możesz użyć podwędzanych w oleju, z puszki. Również […]

Makaron z flądrą i pesto

Projekt Naturalnie Bałtyckie i kolejny pomysł na przepis z rybą bałtycką. Tym razem stornia czyli inaczej mówiąc flądra. W tym poście pokażę Wam jak przygotować makaron z flądrą i domowym zielonym pesto, ale zanim będzie przepis, sprawdźcie jak można odróżnić flądrę od turbota. Nie jest to prosta sprawa, ale jest kilka cech charakterystycznych obu tych […]



[instagram-feed]