8 mar 2013
Uwielbiam trufle, wszystko co z truflami, truflowe itd.. Dlatego kupiłam sobie w delikatesach internetowych różne truflowe pyszności. Dzisiaj wykorzystałam oliwę truflową i sól z truflami. Sama ciekawa byłam jak wyjdzie mi połączenie dzisiejszych smaków, ale jak się zapewne domyślacie, skoro się chwalę, to musiało wyjść dobrze. I wyszło! Pyszniutko. Trufle chyba pasują do wszystkiego i nie wyobrażam sobie niesmacznego dania z tym składnikiem. Jeśli jednak nie macie tych truflowych składników, danie na pewno będzie równie dobre. Zapraszam na muszle makaronowe z łososiem, fetą, pomidorami i oliwą truflową.
Faszerowane muszle makaronowe z łososiem
Muszle makaronowe faszerowane
Faszerowane muszle makaronowe z łososiem
Jak wspaniale, że możemy już jeść kolacje na tarasie! Piękna pogoda rozbudza wyobraźnię i kolejny mój przepis z Naturalnie Bałtyckie jest w stylu śródziemnomorskich wakacji. Przygotowałam makaron ze szprotkami bałtyckimi, pomidorami, kaparami i dużą ilością posiekanej natki pietruszki. Jeśli nie uda Ci się kupić świeżych szprotek, śmiało możesz użyć podwędzanych w oleju, z puszki. Również […]
Projekt Naturalnie Bałtyckie i kolejny pomysł na przepis z rybą bałtycką. Tym razem stornia czyli inaczej mówiąc flądra. W tym poście pokażę Wam jak przygotować makaron z flądrą i domowym zielonym pesto, ale zanim będzie przepis, sprawdźcie jak można odróżnić flądrę od turbota. Nie jest to prosta sprawa, ale jest kilka cech charakterystycznych obu tych […]