Krewetki z makaronem i chorizo

To przepyszny makaron, pełen moich ulubionych smaków. Ich kompozycja jest idealna, mogłabym się nim zajadać niemal w nieskończoność. Krewetki z makaronem, chorizo i boczniakami to istne niebo w gębie. Wszystko pływa w cudownym sosie z sera gorgonzola. Chyba nie muszę Was dłużej namawiać?

krewetki z makaronem

Krewetki z makaronem i chorizo

Przyrządzenie:
Makaron ugotuj prawie al dente, w osolone wodzie.
Na oliwie ze słoiczka po boczniakach podsmaż krótko czosnek. Jeśli nie masz takich boczniaków, użyj oliwy z oliwek do smażenia. Dodaj rozmrożone, wypłukane, pozbawione ogonków i osuszone ręcznikiem papierowym krewetki. Posól i posyp świeżo zmielonym pieprzem i smaż aż krewetki nabiorą różowej barwy. Zdejmij je na talerz.
Na patelni podsmaż chorizo aż zbrązowieje. Dodaj boczniaki i po chwili dolej mleczko kokosowe. Dodaj ser i mieszaj aż się rozpuści i powstanie sos.
Dodaj pomidory suszone, krewetki oraz listki bazylii. Zamieszaj dokładnie i chwilkę razem smaż.
Połącz sos z odcedzonym makaronem.
Podawaj makaron posypany świeżo zmielonym pieprzem.
Smacznego
krewetki z makaronem
krewetki z makaronem