25 cze 2013
Kiełbaski chorizo z makaronem
Trochę już ochłonęłam po weekendzie pełnym wrażeń. Muszę jednak przyznać, że im większą kulinarną wiedzę zdobywam tym większe czuję zapotrzebowanie i niedosyt..
Z jednej strony myślę sobie, że już tyle wiem, ale z drugiej uświadamiam sobie, że wiem tak niewiele… tyle nauki przede mną. I nie myślcie sobie, że jakoś mnie to przytłacza, wręcz przeciwnie, chciałabym mieć możliwości i mnóstwo czasu aby rozwijać się i udoskonalać w sztuce gotowania. Wierzę, że moje samozaparcie będzie na tyle silne, że stanie się tak kiedyś, że będę doskonałym kucharzem. TO jest właśnie moje największe marzenie (zawodowe rzecz jasna).
Zastanawiałam się czy w ogóle dzielić się z Wami daniem, które dzisiaj przygotowałam. Przyrządziłam je z różności, które miałam akurat w lodówce. Nie wiem jaka to kuchnia – trochę hiszpańska, włoska, grecka, z orientalnymi przyprawami, taki misz -masz, a wyszedł bardzo dobry. Dlatego jest jednak tutaj. Zapraszam na mini kiełbaski chorizo z makaronem, szpinakiem, cieciorką i różnymi pysznościami.
Kiełbaski chorizo z makaronem i warzywami
Kiełbaski chorizo z makaronem i warzywami
Jak wspaniale, że możemy już jeść kolacje na tarasie! Piękna pogoda rozbudza wyobraźnię i kolejny mój przepis z Naturalnie Bałtyckie jest w stylu śródziemnomorskich wakacji. Przygotowałam makaron ze szprotkami bałtyckimi, pomidorami, kaparami i dużą ilością posiekanej natki pietruszki. Jeśli nie uda Ci się kupić świeżych szprotek, śmiało możesz użyć podwędzanych w oleju, z puszki. Również […]
Projekt Naturalnie Bałtyckie i kolejny pomysł na przepis z rybą bałtycką. Tym razem stornia czyli inaczej mówiąc flądra. W tym poście pokażę Wam jak przygotować makaron z flądrą i domowym zielonym pesto, ale zanim będzie przepis, sprawdźcie jak można odróżnić flądrę od turbota. Nie jest to prosta sprawa, ale jest kilka cech charakterystycznych obu tych […]