5 cze 2014
Odkryłam ostatnio wspaniałą glassę sojową. To sos sojowy z dodatkiem octu balsamicznego z Modeny. Takiego połączenia jeszcze wcześniej nie widziałam. Glassa ma kremowy sos i super smak. Idealnie będzie komponować się z daniami kuchni azjatyckiej, ale sądzę, że także w innych kuchniach świetnie się sprawdzi. Dzisiaj doskonale wypadła jako dodatek do marynaty piersi z kaczki. Idealnie. Kaczka smakowała wyśmienicie. Cała sałatka z kaczką to po prostu petarda! Musicie tego spróbować kochani.
W ramach kampanii „To jest nasz drób! Wysoka jakość, europejska gwarancja”, miałam przyjemność uczestniczyć w warsztatach kulinarnych prowadzonych przez Cristinę Catese i Sebastiana Krauzowicza. Gotowaliśmy same pyszności z drobiem. Moim faworytem został przepis na ravioli z ragout z kaczki, autorstwa Cristiny. W tym wpisie Wam go prezentuję i bardzo polecam przygotować go w domu. Gwarantuję, […]
Nie da się ukryć, że wielkimi krokami zbliża się zima i dni stają się coraz bardziej chłodne. W taką pogodę najlepiej zjeść gorącą rozgrzewającą zupę. Na pomysł na ten przepis wpadłam zastanawiając się z czym i w jakiej potrawie mogłabym wykorzystać którąś z past Wawrzyniec. A pomysłów miałam mnóstwo! Wszystkie cztery smaki są super inspirujące […]