4 Lis 2013
Polędwica wołowa z kaparami i anchois
Dzisiaj proponuję mięso. Żebyście nie myśleli, że ja tylko makarony przyrządzam.
Przyrządziłam ją z sosem z wytrawnym białym winem, które wbrew powszechnym przekonaniom – doskonale komponuje się z mięsem czerwonym. Oprócz wina w sosie znalazły się kapary, anchois, marchew, cebula i seler naciowy.
To moja propozycja na danie główne w konkursie BlogerChef. Może zechcecie zagłosować? Link pod przepisem.
Dorsz pieczony z szałwią i boczkiem Dorsza jadamy dość często. To jedna z najbardziej popularnych ryb bałtyckich. Chciałam przyrządzić go w sposób szybki i pyszny. Tak powstał dorsz pieczony z szałwią i boczkiem. Jak się zapewne domyślacie ten przepis powstał w ramach mojego uczestnictwa w projekcie Naturalnie Bałtyckie. Dorsz Mięso dorsza jest białe, soczyste, delikatne, […]
Szproty na ostro Nie dziwi Cię to zapewne, że w kolejnym moim przepisie rolę główną pełnią ryby. Powodem tego jest fakt, że już od ponad roku biorę udział w projekcie Naturalnie Bałtyckie. Tym razem przygotowałam super prosty przepis – szproty na ostro z sosem aioli. Serdecznie zapraszam. Szprot Mięso tej małej rybki jest białe i […]