5 Sie 2013
Pita z wieprzowiną w sosie
Dzisiejsze danie to super szybka propozycja i naprawdę pyszna. Kupiłam chlebek pita ze słonecznikiem i polędwiczkę wieprzową. Polędwiczkę zamarynowałam dzień wcześniej. Do mięsa aby powstał sos, dodałam cebulę, paprykę, ogórki kiszone (od mojej babci – najlepsze) i kilka dodatków, które w ciekawy sposób odmieniły smak mojego sosu i nadały mu bardzo fajną nutę.
Dorsz pieczony z szałwią i boczkiem Dorsza jadamy dość często. To jedna z najbardziej popularnych ryb bałtyckich. Chciałam przyrządzić go w sposób szybki i pyszny. Tak powstał dorsz pieczony z szałwią i boczkiem. Jak się zapewne domyślacie ten przepis powstał w ramach mojego uczestnictwa w projekcie Naturalnie Bałtyckie. Dorsz Mięso dorsza jest białe, soczyste, delikatne, […]
Szproty na ostro Nie dziwi Cię to zapewne, że w kolejnym moim przepisie rolę główną pełnią ryby. Powodem tego jest fakt, że już od ponad roku biorę udział w projekcie Naturalnie Bałtyckie. Tym razem przygotowałam super prosty przepis – szproty na ostro z sosem aioli. Serdecznie zapraszam. Szprot Mięso tej małej rybki jest białe i […]