Kasza z bobem i fetą

18 Lip 2016

Uwielbiam kasze! Kasza bulgur jest jedną z moich ulubionych. Wolę ją w wersji drobnej i taką właśnie wykorzystałam w tym przepisie. Kasza z bobem i fetą to bardzo proste w wykonaniu danie, ale niezwykle pyszne, zdrowe i pożywne. Olej arganowy nadaje potrawie fajny, orzechowy smak. Wszystkie smaki świetnie się ze sobą komponują, słodka papryka wędzona była też zdecydowanie dobrym pomysłem. Zapraszam na kolejny przepis z wykorzystaniem ukochanego przeze mnie bobu.

kasza z bobem

Kasza bulgur z bobem i fetą

Kasza z bobem, fetą i orzechami brazylijskimi

Przyrządzenie:

Kaszę bulgur przygotuj na sypko.

Bób ugotuj. Po ostudzeniu obierz. Możesz podjadać 😉

Orzechy brazylijskie posiekaj niezbyt drobno i upraż na suchej patelni.

Listki świeżej mięty pokrój w paseczki.

W misce wymieszaj kaszę bulgur, bób i orzechy brazylijskie. Dodaj pokruszony ser feta, wlej olej arganowy i sok z cytryny. Dodaj paseczki listków mięty. Dopraw całość świeżo zmielonym czarnym pieprzem i słodką papryką wędzoną. Całość dokładnie wymieszaj.

Kaszę z bobem i fetą możesz podać jako danie główne lub jako dodatek do mięsa czy ryby. Moja porcja była dodatkiem do pieczonego sandacza, na którego przepis zapraszam tutaj.

Smacznego

kasza z bobem

Kasza bulgur z bobem i fetą

kasza z bobem

Kasza z bobem i fetą

kasza z bobem

Kasza bulgur z bobem i fetą

kasza z bobem

Kasza z bobem i fetą i pieczony sandacz

Podsumowanie
recipe image
Przepis na
Kasza z bobem i fetą
Dodano
Czas przygotowania
Czas gotowania
Całkowity czas
Średnia ocena
51star1star1star1star1star Based on 3 Review(s)


Pierożki ravioli ze szpinakiem, serkiem i orzeszkami

Jako moi czytelnicy doskonale pewnie wiecie, że jestem wielką fanką kuchni włoskiej, w związku z tym także wszelkich makaronów. Pierożki ravioli ze szpinakiem, serkiem i orzeszkami pinii to jedno z ulubionych dań mojej rodziny, a co bardzo mnie cieszy, szczególnie dzieci. Zajadają się tymi pierożkami, aż miło patrzeć! Spróbujcie ich koniecznie, a na pewno polubicie […]

Przepis na brioche

Jedliście kiedyś francuskie brioche? To fantastyczne puszyste maślano – drożdżowe bułeczki. Standardowo składają się z mąki pszennej, mleka, masła, jajek, drożdży i cukru. Moje podkręciłam miodem i likierem mlecznym. Sukcesem brioszek jest ich ugniecenie tak, aby ciasto było elastyczne i gładkie. Przyznaję, że mi przy tej czynności pomaga mikser kuchenny, na koniec krótko ugniatam je […]



This error message is only visible to WordPress admins

Error: API requests are being delayed for this account. New posts will not be retrieved.

There may be an issue with the Instagram access token that you are using. Your server might also be unable to connect to Instagram at this time.

Error: No posts found.

Make sure this account has posts available on instagram.com.

Click here to troubleshoot