Sandacz pieczony

19 Lip 2016

Według mnie ryby najlepiej smakują, gdy są przygotowane w jak najprostszy sposób. Nie potrzebują kombinowania, wielu przypraw i smaków. Najbardziej lubię ryby pieczone. Są zdrowe i pyszne. Sandacz pieczony, który zagościł na moim blogu dzisiaj jest wręcz banalny w przygotowaniu, ale jest wprost obłędny. Świeże pieczone mięso tej ryby wprost rozpływa się w ustach. Do sandacza proponuję podać kaszę bulgur z bobem i fetą, na przepis zapraszam tutaj. Sandacz takich rozmiarów jaki prezentuję Wam w tym wpisie to spokojnie porcja dla dwóch osób.

sandacz pieczony

Sandacz pieczony

Sandacz pieczony

Przyrządzenie:

Czosnek obierz i pokrój w plasterki.

Świeżą rybę wypatrosz i umyj dokładnie zimną wodą. Osusz ręcznikiem papierowym. W miejsce po wypatroszeniu włóż gałązki kolendry i tymianku oraz plasterki czosnku. Natnij górę ryby i włóż tam także plasterki czosnku. Całą rybę posyp solą oraz świeżo zmielonym czarnym pieprzem oraz skrop oliwą z oliwek.

Piekarnik nastaw na 185 stopni.

Sandacza połóż na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Wstaw do piekarnika i piecz przez 20 – 25 minut. Mięso ryby musi być miękkie, delikatne i soczyste.

Rybę podaj z kaszą bulgur z bobem i fetą.

Smacznego

sandacz pieczony

Sandacz pieczony

sandacz pieczony

Sandacz z ziołami i czosnkiem pieczony

sandacz pieczony

Sandacz z ziołami i czosnkiem pieczony

sandacz pieczony

Sandacz z ziołami i czosnkiem pieczony

Podsumowanie
recipe image
Przepis na
Sandacz pieczony
Dodano
Czas przygotowania
Czas gotowania
Całkowity czas
Średnia ocena
41star1star1star1stargray Based on 6 Review(s)




This error message is only visible to WordPress admins

Error: API requests are being delayed for this account. New posts will not be retrieved.

There may be an issue with the Instagram access token that you are using. Your server might also be unable to connect to Instagram at this time.

Error: No posts found.

Make sure this account has posts available on instagram.com.

Click here to troubleshoot