Jeśli tak jak ja tym razem, nie macie czasu na przygotowanie obiadu, a chcecie zjeść coś pysznego, to tutaj jest przepis idealny dla Was. Błyskawiczny w przygotowaniu makaron z pesto z kolendry i orzeszków pistacjowych. Podałam go także z chrupiącymi kawałeczkami kiełbasy chorizo. Nie widzicie ich na większości zdjęć, bo przypomniałam sobie o nich po krótkiej sesji, w trakcie jedzenia. Chwilę potem nałożyłam kolejną porcję, aby pokazać Wam, że taka opcja też była.
Makaron z pesto z kolendry i pistacji
pPrzyrządzenie:
Kiełbasę chorizo pokrój na mniejsze kawałki i usmaż na suchej patelni, na chrupko. Odsącz z tłuszczu na ręczniku papierowym.
Zmiksuj wszystkie składniki na pesto.
Makaron ugotuj prawie al dente w osolonej wodzie.
Na patelni podgrzej pesto z kolendry. Dodaj makaron oraz 1 łyżkę wody z gotowania makaronu. Wymieszaj całość dokładnie i podgrzej.
Makaron z pesto z kolendry podaj posypany chrupiącymi kawałkami chorizo, kilkoma orzeszkami pistacjowymi i listkami kolendry. Posyp świeżo zmielonym czarnym pieprzem.
Smacznego