Chlebek pita z cielęciną, cieciorką i rukolą

Chlebek pita z cielęciną, cieciorką i rukolą

W tą paskudną pogodę zachciało mi się zjeść coś bardziej „treściwego”, sałatka to jednak za mało na dzisiaj. Miałam w domu kupione wcześniej chlebki pita i postanowiłam dzisiaj je wykorzystać. Z cielęciną, trochę na ostro, wyszły obłędnie.

Chlebek pita z cielęciną, cieciorką i rukolą

Przyrządzenie:
Cielęcinę umyj, osusz i pokrój w kostkę. Wlej 2 łyżki sosu Worcestershire, dodaj przeciśnięte przez praskę 2 ząbki czosnku, posól i posyp pieprzem.
Na rozgrzanej oliwie z oliwek usmaż mięso. Dodaj pokrojoną w piórka cebulę, zamieszaj i smaż razem około 4 minuty. Dodaj koncentrat pomidorowy i dokładnie zamieszaj. Smaż razem pod przykryciem około 15 minut. Po tym czasie dorzuć cieciorkę oraz rukolę. Dodaj pół łyżeczki mielonej papryki chilli oraz łyżeczkę przyprawy meksykańskiej, dopraw solą i pieprzem. Zamieszaj i smaż 2 minuty razem.
Pity przygotuj jak podaje instrukcja na opakowaniu – najlepiej w tosterze.
Przetnij połowę chlebka, posmaruj z jednej strony w środku jogurtem naturalnym i faszeruj mięsem. Podawaj od razu.
Smacznego!
chlebek pita z cielęciną
chlebek pita z cielęciną
Przepis ten bierze udział w konkursie dla blogerów „Inspiruje nas Fit & Easy”.

Sałatki przepisy Fit & Easy

Ciecierzyca w roli głównej