Spaghetti z krewetkami i świeżymi pomidorami
W upalne dni dobrze zjeść lekki posiłek. Ja uwielbiam wszystkie owoce morza zawsze, ale myślę, że krewetki każdemu będą odpowiadać w słoneczną pogodę. Nie są ciężkie, a tylko przywołują wakacyjny klimat. Byłam nawet pewna, że już wcześniej dzieliłam się z Wami tym przepisem, ale sprawdziłam i o dziwo jeszcze nie. W związku z tym jest dzisiaj. Krewetki z makaronem w sosie ze świeżutkich i pysznych teraz pomidorów, bazylii i czosnku. Banał doskonały!
Spaghetti z krewetkami i świeżymi pomidorami
Przyrządzenie:
Makaron ugotuj al dente.
Na oliwie z oliwek chwilę podsmaż pokrojone w plasterki ząbki czosnku, posól i posyp świeżo zmielonym pieprzem. Dodaj sparzone, obrane ze skórki pomidory. Zamieszaj i dodaj pokrojoną w paseczki bazylię. Duś razem około 5 minut.
Wrzuć rozmrożone i osuszone krewetki. Zamieszaj, dopraw do smaku i gotuj jeszcze 5 – 8 minut.
Dodaj makaron, zamieszaj i nakładaj na talerz.
Na wierzchu posyp pokrojoną w paseczki bazylią i świeżo zmielonym pieprzem.
Smacznego!