Święta, Święta i po Świętach! Jak zapewne zauważyliście – nie napisałam przepisu i nie przygotowywałam w tym roku żadnych tradycyjnych Wielkanocnych potraw. Miałam totalną labę. Dwa dni u teściów, w drugi dzień Świąt także byliśmy zaproszeni do rodziny. Potrzebowałam tego odpoczynku. Najadłam się mnóstwa pyszności, chyba trochę za dużo. Dlatego postanowiłam, wraz z pierwszym pięknie ciepłym i słonecznym dniem, rozpocząć sezon na sałatki. Wraz ze świeżymi sezonowymi warzywami i owocami – będzie zdrowo, pysznie i kolorowo! Sałatka z pomidorami to idealne danie na „po Świętach”.
Sałatka z pomidorami
Przyrządzenie:
Składniki na sos zamieszaj razem w słoiczku.
Do miski wrzuć porwaną, umytą sałatę rzymską. Dodaj rukolę, serca palmowe, pomidory, orzechy i parmezan. Dolej sos cytrynowy. Zamieszaj i od razu podawaj.
Smacznego!