Na upalne dni idealna jest lekka letnia sałatka z krewetkami, kozim serkiem, borówkami i prażonymi orzeszkami pinii. Szybko się ją przygotowuje, jest niesamowicie smaczna i oczywiście bardzo zdrowa. Pięknie wygląda, już je się ją oczami.
Sałatka z krewetkami, serem kozim, borówkami i orzeszkami pinii
Przyrządzenie:
Wymieszaj razem składniki sosu – proporcje według Twojego smaku i upodobań.
Krewetki oczyść, umyj pod zimną wodą i osusz. Usmaż je po 3 minuty z każdej strony na rozgrzanym maśle klarowanym. W międzyczasie dopraw solą i pieprzem.
Na talerzu ułóż porcje sałat, serek kozi, awokado, krewetki, borówki amerykańskie. Całość posyp uprażonymi orzeszkami pinii i polej sosem daktylowym. Na górze posyp płatki parmezanu. Sałatka z krewetkami jest gotowa.