Ten miks smaków to moja propozycja na przystawkę, lunch, sałatkę, lub – tak jak dzisiaj ja ją przygotowałam – na kolację. Doskonale pasuje z winem – jakim lubicie. Sądzę, że każde będzie się pysznie komponowało. Do tego relaksujący film, książka, a może towarzystwo fajnej osoby i przyjemna rozmowa? W każdym przypadku na pewno z przyjemnością skosztujecie tego dania. Panierowana bryndza w idealnym towarzystwie zaprasza.
Panierowana bryndza i miodowy ser kozi
Przyrządzenie:
Składniki na sos do sałaty zamieszaj dokładnie, np. w zamkniętym słoiczku.
Bryndzę i kozi ser uformuj w kule, obtocz w jajku i bułce tartej dwa razy.
Sok z winogron zmieszaj z mąką ziemniaczaną. Wlej do rondelka. Dodaj winogrona i gotuj aż sos zgęstnieje.
Sery usmaż ze wszystich stron na rozgrzanej oliwie.
Rukolę i kiełki zamieszaj z sosem. Ułóż na talerzach. Połóż usmażone sery. Polej je sosem z winogronami. Połóż pomidorki koktajlowe i od razu podawaj.
Smacznego