Na zakończenie „makaronowego maratonu” będzie coś niesamowicie wyjątkowego – czekoladowe tagliatelle (świeżutkie od Ciao Bella) z sezamową ricottą, sosem truskawkowym, malinami, borówkami amerykańskimi, a to wszystko posypane uprażonymi płatkami migdałów… mniam… mniam.
Przepis ten bierze udział w konkursie „Rezydencje dla artystów gotujących”, którego organizatorem jest Malta Festival Poznań we współpracy z Durszlak.pl.
To propozycja na deser.
Czekoladowe tagliatelle z sezamową ricottą, truskawkowym sosem i owocami
Przyrządzenie:
Makaron ugotuj al dente.
Serek ricotta zamieszaj dobrze z pastą sezamową.
Z truskawek odetnij szypułki, umyj i zmiksuj z brązowym cukrem.
Na makaron połóż porcję ricotty, polej sosem truskawkowym, połóż maliny i borówki. Na koniec posyp danie uprażonymi płatkami migdałów i udekoruj listkami mięty.
Smacznego!