19 lut 2013
W związku z prośbą Magdy C. i mojej siostry, dzisiaj pierwszy przepis na zupę – krem. To bardzo proste, pyszne i szybkie danie. Najdłużej trwa przygotowanie wywaru warzywnego, bo ja nie używam kostek rosołowych. Jeśli jednak ktoś nie ma czasu, zupa krem z zielonego groszku na bulionie z kostki też na pewno będzie bardzo dobra. Niektórzy dodają też ziemniaki aby zagęścić zupę – ja wolę dodać więcej groszku, a zamiast śmietany polecam jogurt.
Zupa krem z zielonego groszku
Jak dawno nie było tutaj nowego przepisu! Nie wiem nawet jak mam się sensownie wytłumaczyć. Szczerze przyznam, że ogrom pracy i obowiązki domowe sprawiły, że mam mocne zaległości w przepisach. Mam jednak nadzieję, że ten na sernik z białą czekoladą i brzoskwiniami zrekompensuje długą przerwę i mogę liczyć na to, że jeszcze będziecie do mnie […]
Formy do pieczenia tortów mogą mieć różne wielkości i być wykonane z różnych materiałów. Wysokiej jakości tortownica to gwarancja udanego wypieku, niezależnie od rodzaju przygotowywanego ciasta. Czym warto się kierować przy wyborze odpowiedniej foremki do ciasta? Na co warto zwrócić szczególną uwagę? Rodzaje foremek do ciasta Wybierając odpowiednią formę do pieczenia ciasta, warto się zastanowić, […]