28 lip 2014
Niedawno w sklepie internetowym kupiłam masło/pastę z homara. Nabyłam ją z ciekawości, nie wiedziałam do czego będę mogła ją wykorzystać. Postanowiłam przygotować zupę krem z białych szparagów, ale nie standardową. Zależało mi na tym, aby zupa była oryginalna w smaku. Właśnie do szparagów dodałam zakupioną pastę z homara. Zupa wyszła przepyszna! Do niej idealnie wkomponowały się także prażone orzeszki pinii i listki świeżej kolendry. Zupę zmiksowałam blenderem Braun MQ 535 – polecam Wam ten produkt, to idealny kuchenny pomocnik. Zupa krem z białych szparagów jest błyskawiczna w przygotowaniu, a jej smak jest zupełnie niebanalny.
Zielone naleśniki na słono to zdecydowany hit ostatnich dni. Kto nie lubi ciągnącego się sera? Uważam, że tylko osoby, z którymi jest coś nie tak 😉 Zróbcie sobie na śniadanie, obiad czy kolację. Smakują o każdej porze dnia (i nocy), zawsze bardzo. Naleśniki wyszły idealnie oczywiście ze względu na mój przepis 😉 Nie da się […]
Z wielką dumą i przyjemnością piszę ten post. Nie będzie w nim przepisu, na początek informacja o akcji, która się właśnie rozpoczyna. Projekt Naturalnie Bałtyckie powstał z miłości do Morza Bałtyckiego i jego zasobów oraz z szacunku dla tradycji i lokalnych grup rybackich. Mam ogromny zaszczyt, że dołączyłam do teamu reprezentującego projekt. Ryby z Morza […]