17 lip 2013
Tort Pawłowej (Pavlova)
Odpoczynek w Węgorzewie już się skończył i trzeba było wrócić do „normalności” i dzieci przede wszystkim. 3 dni to może wydawać się krótko, ale dla nas to był czas nieoceniony i cudowny. Da się odpocząć i „naładować baterie”, choć jasne jest, że przydałoby się więcej. Piszę tak, choć prawda jest taka, że obydwoje z mężem bardzo już tęskniliśmy za naszymi „czosneczkami” i chcieliśmy już do nich wrócić i przytulać najmocniej. Po powrocie trzeba oczywiście nadrobić zaległości kulinarne. Poranna wizyta na targu i pomysł aby przygotować tort Pawłowej (Pavlova) z truskawkami i jagodami. Toż to przecież ostatnie dni truskawek, warto skosztować je godnie.
Jak dawno nie było tutaj nowego przepisu! Nie wiem nawet jak mam się sensownie wytłumaczyć. Szczerze przyznam, że ogrom pracy i obowiązki domowe sprawiły, że mam mocne zaległości w przepisach. Mam jednak nadzieję, że ten na sernik z białą czekoladą i brzoskwiniami zrekompensuje długą przerwę i mogę liczyć na to, że jeszcze będziecie do mnie […]
Formy do pieczenia tortów mogą mieć różne wielkości i być wykonane z różnych materiałów. Wysokiej jakości tortownica to gwarancja udanego wypieku, niezależnie od rodzaju przygotowywanego ciasta. Czym warto się kierować przy wyborze odpowiedniej foremki do ciasta? Na co warto zwrócić szczególną uwagę? Rodzaje foremek do ciasta Wybierając odpowiednią formę do pieczenia ciasta, warto się zastanowić, […]