13 maj 2013
Dzisiaj postaram się nadrobić zaległości i opiszę co ostatnio przygotowywałam – kolejne propozycje na grilla. Co prawda pogoda znacznie się popsuła, ale trzeba mieć nadzieję, że weekend będzie już ładniejszy i będziecie mogli skorzystać z moich przepisów. Zaczynam od sałatki. Doskonała na grilla i nie tylko. W dwóch wersjach – z orzechami pecan lub z orzeszkami pinii. Pyszna sałatka z fasolką cukrową.
Pieczone bakłażany przeważnie przygotowuję wiosną i latem, na grillu. Mamy już niestety pogodę zupełnie nie na gotowanie na dworze. W takiej sytuacji fantastyczna i pomocna jest patelnia grillowa Bestpan. Poniżej przeczytajcie o jej walorach, potem zobaczcie przepis, a na samym dole łapcie ode mnie kod rabatowy, abyście mogli sami sprawdzić jak doskonałe są sprzęty AMT. […]
Naszła mnie ochota na faszerowaną cukinię. W związku z tym, że dostałam od mojej sąsiadki kilka naprawdę okazałych sztuk, pokroiłam ją w poprzek. Jeśli jednak Wasze cukinie są mniejsze, pokrójcie je wzdłuż na pół i faszerujcie długie „łódeczki”. Cukinia z kurkami, szpinakiem z czosnkiem, suszonymi pomidorami, serkiem kozim i pesto z bazylii to idealna potrawa […]