7 mar 2013
Po wczorajszej lasagne, dzisiaj należy zjeść zdecydowanie lżej. Zrobiłam sajgonki z warzywami, po wietnamsku. I żeby nie było tak łatwo, przyrządziłam również do nich sosy. Możesz oczywiście zjeść je z sosem sojowym, gotowym sosem słodko -kwaśnym lub innym, jaki lubisz. Sajgonki są dość ostre, nie dodawaj tabasco jeśli wolisz łagodniejsze.
Sajgonki z warzywami
Sos słodko – kwaśny
Sos chili
Warzywa
Papier ryżowy z warzywami
Surowe sajgonki z warzywami
2 wersje sajgonek z warzywami
Szproty na ostro Nie dziwi Cię to zapewne, że w kolejnym moim przepisie rolę główną pełnią ryby. Powodem tego jest fakt, że już od ponad roku biorę udział w projekcie Naturalnie Bałtyckie. Tym razem przygotowałam super prosty przepis – szproty na ostro z sosem aioli. Serdecznie zapraszam. Szprot Mięso tej małej rybki jest białe i […]
Pieczone bakłażany przeważnie przygotowuję wiosną i latem, na grillu. Mamy już niestety pogodę zupełnie nie na gotowanie na dworze. W takiej sytuacji fantastyczna i pomocna jest patelnia grillowa Bestpan. Poniżej przeczytajcie o jej walorach, potem zobaczcie przepis, a na samym dole łapcie ode mnie kod rabatowy, abyście mogli sami sprawdzić jak doskonałe są sprzęty AMT. […]