Panierowana bryndza i miodowy ser kozi

13 lis 2013

Ten miks smaków to moja propozycja na przystawkę, lunch, sałatkę, lub – tak jak dzisiaj ja ją przygotowałam – na kolację. Doskonale pasuje z winem – jakim lubicie. Sądzę, że każde będzie się pysznie komponowało. Do tego relaksujący film, książka, a może towarzystwo fajnej osoby i przyjemna rozmowa? W każdym przypadku na pewno z przyjemnością skosztujecie tego dania. Panierowana bryndza w idealnym towarzystwie zaprasza.

panierowana bryndza

Panierowana bryndza i miodowy ser kozi

Przyrządzenie:
Składniki na sos do sałaty zamieszaj dokładnie, np. w zamkniętym słoiczku.
Bryndzę i kozi ser uformuj w kule, obtocz w jajku i bułce tartej dwa razy.
Sok z winogron zmieszaj z mąką ziemniaczaną. Wlej do rondelka. Dodaj winogrona i gotuj aż sos zgęstnieje.
Sery usmaż ze wszystich stron na rozgrzanej oliwie.
Rukolę i kiełki zamieszaj z sosem. Ułóż na talerzach. Połóż usmażone sery. Polej je sosem z winogronami. Połóż pomidorki koktajlowe i od razu podawaj.
Smacznego
panierowana bryndza


Szproty na ostro

Szproty na ostro Nie dziwi Cię to zapewne, że w kolejnym moim przepisie rolę główną pełnią ryby. Powodem tego jest fakt, że już od ponad roku biorę udział w projekcie Naturalnie Bałtyckie. Tym razem przygotowałam super prosty przepis – szproty na ostro z sosem aioli. Serdecznie zapraszam. Szprot Mięso tej małej rybki jest białe i […]

Pieczone bakłażany

Pieczone bakłażany przeważnie przygotowuję wiosną i latem, na grillu. Mamy już niestety pogodę zupełnie nie na gotowanie na dworze. W takiej sytuacji fantastyczna i pomocna jest patelnia grillowa Bestpan. Poniżej przeczytajcie o jej walorach, potem zobaczcie przepis, a na samym dole łapcie ode mnie kod rabatowy, abyście mogli sami sprawdzić jak doskonałe są sprzęty AMT. […]



[instagram-feed]