12 sie 2014
Sezon kurkowy w pełni! Trzeba go należycie wykorzystać. Dużo teraz kurek zjadam i pakuję w słoiki na zimę. Pamiętacie pewnie, że w te przepyszne świeżutkie grzybki zaopatruje mnie moja mamusia kochana, która przynosi mi je z lasu .W dodatku, o tym nie pisałam jeszcze, bardzo dokładnie je oczyszcza i robi to najlepiej na świecie. Na pewno nie ma lepszego oczyszczacza kurek od niej. Mamy kurki i co do nich? Moje ulubione krewetki i młodziutka żółta cukinia. Wszystko skąpane w sosie z sera gorgonzola. Jak to piszę i oglądam zdjęcia to moje ślinianki zaczynają pracować. A jak Wam się podoba ten przepis? Zapraszam na makaron z krewetkami i kurkami w sosie gorgonzola.
Jak wspaniale, że możemy już jeść kolacje na tarasie! Piękna pogoda rozbudza wyobraźnię i kolejny mój przepis z Naturalnie Bałtyckie jest w stylu śródziemnomorskich wakacji. Przygotowałam makaron ze szprotkami bałtyckimi, pomidorami, kaparami i dużą ilością posiekanej natki pietruszki. Jeśli nie uda Ci się kupić świeżych szprotek, śmiało możesz użyć podwędzanych w oleju, z puszki. Również […]
Projekt Naturalnie Bałtyckie i kolejny pomysł na przepis z rybą bałtycką. Tym razem stornia czyli inaczej mówiąc flądra. W tym poście pokażę Wam jak przygotować makaron z flądrą i domowym zielonym pesto, ale zanim będzie przepis, sprawdźcie jak można odróżnić flądrę od turbota. Nie jest to prosta sprawa, ale jest kilka cech charakterystycznych obu tych […]