17 paź 2013
Moja druga propozycja na danie z makaronem Lubelli, które zgłaszam do konkursu dla blogerów „Makaronowe inspiracje Lubelli”, to kokardki z wędzonym łososiem.
Danie jest bardzo szybkie i łatwe w wykonaniu, a do tego naprawdę bardzo pyszne.
Do łososia postanowiłam dodać również oliwki zielone faszerowane anchois, a sos natomiast to połączenie śmietanki z twardym kozim serem pleśniowym. Jak wiecie, moi rodzice przywieźli mi sporo delikatesów ze swoich ostatnich wojaży i właśnie te produkty wykorzystałam w moim daniu – oliwki i ser prosto z Hiszpanii! Ole!
Jak wspaniale, że możemy już jeść kolacje na tarasie! Piękna pogoda rozbudza wyobraźnię i kolejny mój przepis z Naturalnie Bałtyckie jest w stylu śródziemnomorskich wakacji. Przygotowałam makaron ze szprotkami bałtyckimi, pomidorami, kaparami i dużą ilością posiekanej natki pietruszki. Jeśli nie uda Ci się kupić świeżych szprotek, śmiało możesz użyć podwędzanych w oleju, z puszki. Również […]
Projekt Naturalnie Bałtyckie i kolejny pomysł na przepis z rybą bałtycką. Tym razem stornia czyli inaczej mówiąc flądra. W tym poście pokażę Wam jak przygotować makaron z flądrą i domowym zielonym pesto, ale zanim będzie przepis, sprawdźcie jak można odróżnić flądrę od turbota. Nie jest to prosta sprawa, ale jest kilka cech charakterystycznych obu tych […]