23 Kwi 2014
Jaka piękna i słoneczna pogoda do nas zawitała! Chyba nie będę odosobniona w mojej miłości do takich dni. Także sądzę, że niejeden z Was chciałby krzyczeć – kocham wiosnę! Cieplutko, słonecznie, kolorowo i pachnąco. Cudownie! Uwielbiam targ o tej porze roku. Choć jeszcze wiele z moich przysmaków (np. bób) jest niedostępnych, to sporo już jednak na szczęście jest. I jest to na pewno botwinka. Jest jeszcze co prawda niewielka z malutkimi buraczkami, i tak cieszy mnie, że jest. Nie mogłam się jej oprzeć i zabrałam 2 pęczki do domu. Razem z młodymi ziemniaczkami, koperkiem, słoninką i świeżutkimi jajami (od kobiety, rzecz jasna – tutaj „dostawcą” jest moja ukochana babcia). Po zupie pomidorowej zupa botwinkowa to chyba moja druga ulubiona zupa. Pyszności. Mogłabym jeść i jeść…
Dorsz pieczony z szałwią i boczkiem Dorsza jadamy dość często. To jedna z najbardziej popularnych ryb bałtyckich. Chciałam przyrządzić go w sposób szybki i pyszny. Tak powstał dorsz pieczony z szałwią i boczkiem. Jak się zapewne domyślacie ten przepis powstał w ramach mojego uczestnictwa w projekcie Naturalnie Bałtyckie. Dorsz Mięso dorsza jest białe, soczyste, delikatne, […]
Szproty na ostro Nie dziwi Cię to zapewne, że w kolejnym moim przepisie rolę główną pełnią ryby. Powodem tego jest fakt, że już od ponad roku biorę udział w projekcie Naturalnie Bałtyckie. Tym razem przygotowałam super prosty przepis – szproty na ostro z sosem aioli. Serdecznie zapraszam. Szprot Mięso tej małej rybki jest białe i […]