Szpinakowe ravioli z łososiem i mascarpone

14 Lip 2014

To cudowne, przepyszne, delikatne i lekkie szpinakowe ravioli powstało na potrzebę konkursu. Chciałam stworzyć danie wyjątkowe i wiem na pewno, że się udało. Koniecznie przygotujcie je w domu. Daję Wam gwarancję przyjemności.

szpinakowe ravioli

Szpinakowe ravioli z łososiem i serkiem mascarpone

Przyrządzenie:
Szpinak podsmaż na suchej patelni, aż puści i odparuje całą wodę. Po ostudzeniu zmieszaj go z mąką, jajkami i solą. Zagnieć ciasto, zawiń w folię spożywczą i wstaw do lodówki na 20 minut.
Cukinię umyj i pokrój w kostkę. Posól i połóż na sitku, aby puściła wodę.
Umytego i osuszonego fileta z łososia podziel na mniejsze części. Posmaruj olejem, posyp solą i pieprzem. Piecz w zamkniętym naczyniu żaroodpornym przez około 15 minut w piekarniku nagrzanym do 185 stopni. Po tym czasie wyjmij rybę, zdejmij skórę i przełóż łososia do miski.
Do ostudzonego łososia dodaj serek mascarpone, odciśniętą cukinię i skórkę z cytryny, Zamieszaj wszystko dokładnie widelcem i dopraw solą i pieprzem.
Wyjmij ciasto z lodówki i rozwałkuj jak najcieniej. Ja używam do tego maszynki do makaronu.
Układaj porcje farszu na płacie makaronu, przykryj go drugim płatem i wykrawaj pierożki ravioli.
Gotuj pierożki od razu po uformowaniu, w osolonej wodzie około 3 – 4 minuty.
Na patelni rozgrzej masło. Dodaj koperek, sok z cytryny, dopraw solą i pieprzem. Zmniejsz ogień na mały.
Ugotowane szpinakowe ravioli wykładaj łyżką cedzakową na patelnię z sosem maślano – koperkowym. Po chwili nakładaj na talerze. Posyp świeżo zmielonym czarnym pieprzem.

Smacznego
szpinakowe ravioli
szpinakowe ravioli
szpinakowe ravioli
Podsumowanie
Przepis na
Szpinakowe ravioli z łososiem i mascarpone
Dodano


Pierożki ravioli ze szpinakiem, serkiem i orzeszkami

Jako moi czytelnicy doskonale pewnie wiecie, że jestem wielką fanką kuchni włoskiej, w związku z tym także wszelkich makaronów. Pierożki ravioli ze szpinakiem, serkiem i orzeszkami pinii to jedno z ulubionych dań mojej rodziny, a co bardzo mnie cieszy, szczególnie dzieci. Zajadają się tymi pierożkami, aż miło patrzeć! Spróbujcie ich koniecznie, a na pewno polubicie […]

Przepis na brioche

Jedliście kiedyś francuskie brioche? To fantastyczne puszyste maślano – drożdżowe bułeczki. Standardowo składają się z mąki pszennej, mleka, masła, jajek, drożdży i cukru. Moje podkręciłam miodem i likierem mlecznym. Sukcesem brioszek jest ich ugniecenie tak, aby ciasto było elastyczne i gładkie. Przyznaję, że mi przy tej czynności pomaga mikser kuchenny, na koniec krótko ugniatam je […]



This error message is only visible to WordPress admins

Error: API requests are being delayed for this account. New posts will not be retrieved.

There may be an issue with the Instagram access token that you are using. Your server might also be unable to connect to Instagram at this time.

Error: No posts found.

Make sure this account has posts available on instagram.com.

Click here to troubleshoot