Pieczone faszerowane pomidory

13 Maj 2013

Pieczone faszerowane pomidory

Kończąc tydzień grillowania przedstawiam Wam jeszcze faszerowane pomidory pieczone na grillu. To był zupełny eksperyment. Wyszedł pysznie.

Pieczone faszerowane pomidory

Przyrządzenie:
Odetnij “góry” pomidorów. Wydrąż miąższ razem z pestkami i odrzuć. Połóż pomidory do góry nogami aby wylał się powstały sok.
Serek ricotta zmieszaj z jajkiem, posiekanym szczypiorkiem, natką pietruszki, suszonym oregano, solą oraz pieprzem. Aby masa do faszerowania była bardziej zwarta możesz dodać trochę bułki tartej, ja dzisiaj nie dodawałam.
Napełnij wydrążone pomimdory farszem. Przykryj odkrojonymi wcześniej “górami” pomidorów. Skrop oliwą z oliwek. Ułóż je na tacce do pieczenia na grillu i piecz aż będą miękkie.
Smacznego
Pieczone faszerowane pomidory
Podsumowanie
Przepis na
Pieczone faszerowane pomidory
Dodano




This error message is only visible to WordPress admins

Error: API requests are being delayed for this account. New posts will not be retrieved.

There may be an issue with the Instagram access token that you are using. Your server might also be unable to connect to Instagram at this time.

Error: No posts found.

Make sure this account has posts available on instagram.com.

Click here to troubleshoot