Orkiszowe muffiny z malinami, mango i migdałami

12 maj 2014

To moja ostatnia propozycja w konkursie dla blogerów „Blogerzy w Zbożu”. Orkiszowe muffiny z malinami, mango i migdałami to danie, które zgłosiłam do kategorii „płatki”. Muffiny przygotowuje się niezwykle łatwo i szybko. Są bardzo pyszne i bardzo zdrowe.
Spróbujcie koniecznie!

orkiszowe muffiny

Orkiszowe muffiny z malinami, mango i migdałami

Przyrządzenie:

Zmieszaj razem wszystkie suche składniki. W drugim naczyniu dokładnie wymieszaj mus z mango, jajka, konfiturę i olej. Delikatnie wmieszaj zamrożone maliny i orzechy. Połącz razem wszystkie składniki.  Nastaw piekarnik na 200C. Łyżką nakładaj ciasto w równych porcjach do formy na babeczki. Piecz muffiny przez około 30 minut. Po tym czasie sprawdź czy babeczki są gotowe: w środek dowolnej babeczki włóż wykałaczkę i wyjmij ją – jeśli będzie sucha, możesz orkiszowe muffiny wyjąć z piekarnika. Zjadaj po ostudzeniu.

Smacznego

 
orkiszowe muffiny


Sernik z białą czekoladą i brzoskwiniami

Jak dawno nie było tutaj nowego przepisu! Nie wiem nawet jak mam się sensownie wytłumaczyć. Szczerze przyznam, że ogrom pracy i obowiązki domowe sprawiły, że mam mocne zaległości w przepisach. Mam jednak nadzieję, że ten na sernik z białą czekoladą i brzoskwiniami zrekompensuje długą przerwę i mogę liczyć na to, że jeszcze będziecie do mnie […]

Jak wybrać odpowiednią tortownicę do ciast i tortów? Krótki poradnik dla łasuchów

Formy do pieczenia tortów mogą mieć różne wielkości i być wykonane z różnych materiałów. Wysokiej jakości tortownica to gwarancja udanego wypieku, niezależnie od rodzaju przygotowywanego ciasta. Czym warto się kierować przy wyborze odpowiedniej foremki do ciasta? Na co warto zwrócić szczególną uwagę? Rodzaje foremek do ciasta Wybierając odpowiednią formę do pieczenia ciasta, warto się zastanowić, […]




[instagram-feed]