Letnia sałatka z łososiem i owocami

3 Sie 2014

W upalne dni dobrze zjeść coś lekkiego i orzeźwiającego. Idealna jest letnia sałatka, którą Wam poniżej prezentuję. Do sosu użyłam naturalny sok z cytryn sycylijskich Limmi. Do tej pory nie używałam “gotowców”. Nie lubię ich, bo im nie ufam. Zawsze dodają do nich jakieś ulepszacze. Ten sok jest jednak inny. Powstał z 99,9% cytryn sycylijskich. W związku z tym jest naprawdę pyszny i bardzo mocno Wam go polecam. Ja bardzo się z nim polubiłam. Używam go do sałatek, gotowania i do drinków .
Tymczasem zapraszam na pyszną i zdrową sałatkę z owocami, łososiem i kozim serkiem.

letnia sałatka

Letnia sałatka z łososiem i owocami

Letnia sałatka z łososiem i owocami

Przyrządzenie:
Połącz ze sobą dokładnie składniki sosu. Możesz wymieszać je w małym słoiczku, zamykając wieczko i potrząsając kilka razy.
Umytego i osuszonego ręcznikiem papierowym łososia natrzyj oliwą z oliwek, solą i pieprzem. Piecz pod przykryciem w naczyniu żaroodpornym, w piekarniku nagrzanym do 185 stopni przez 10 – 15 minut.
Na talerzu ułóż porcje sałaty rzymskiej i rukoli. Łyżeczką nałóż serek kozi.
Łososia podziel na mniejsze części i połóż na sałacie. Połóż także ananasa, maliny i arbuza.
Sałatkę polej powstałym sosem, posyp orzeszkami pinii i posyp świeżo zmielonym czarnym pieprzem.
Letnia sałatka jest gotowa do jedzenia.
Smacznego!
letnia sałatka
letnia sałatka
letnia sałatka
Sałatka zamiast kanapki!


Pierożki ravioli ze szpinakiem, serkiem i orzeszkami

Jako moi czytelnicy doskonale pewnie wiecie, że jestem wielką fanką kuchni włoskiej, w związku z tym także wszelkich makaronów. Pierożki ravioli ze szpinakiem, serkiem i orzeszkami pinii to jedno z ulubionych dań mojej rodziny, a co bardzo mnie cieszy, szczególnie dzieci. Zajadają się tymi pierożkami, aż miło patrzeć! Spróbujcie ich koniecznie, a na pewno polubicie […]

Przepis na brioche

Jedliście kiedyś francuskie brioche? To fantastyczne puszyste maślano – drożdżowe bułeczki. Standardowo składają się z mąki pszennej, mleka, masła, jajek, drożdży i cukru. Moje podkręciłam miodem i likierem mlecznym. Sukcesem brioszek jest ich ugniecenie tak, aby ciasto było elastyczne i gładkie. Przyznaję, że mi przy tej czynności pomaga mikser kuchenny, na koniec krótko ugniatam je […]



This error message is only visible to WordPress admins

Error: API requests are being delayed for this account. New posts will not be retrieved.

There may be an issue with the Instagram access token that you are using. Your server might also be unable to connect to Instagram at this time.

Error: No posts found.

Make sure this account has posts available on instagram.com.

Click here to troubleshoot