Bób z boczkiem i parmezanem

11 Lip 2015

Szybka przekąska z wykorzystaniem bobu? Nic prostszego chyba nie ma – bób z boczkiem chrupiącym i parmezanem. Łatwa, szybka i pyszna sprawa. Ja uwielbiam, a Wy?

bób z boczkiem

Bób z boczkiem i parmezanem

Przyrządzenie:

Bób ugotuj w osolonej wodzie z umytym koprem,a twardość al dente. Odcedź, wyrzuć koper i odstaw do wystudzenia. Obierz ze skórek.

Cebulę obierz i pokrój w kostkę.

Czosnek obierz i posiekaj.

Boczek wędzony pokrój w kostkę.

Na suchej patelni podsmaż boczek. Odlej nadmiar tłuszczu i dodaj cebulę. Smaż razem, aż cebula lekko się zrumieni. Dodaj czosnek i obrany bób. Smaż razem około 1 minutę. Dopraw solą i świeżo zmielonym czarnym pieprzem.

Bób z parmezanem i boczkiem podawaj od razu posypany płatkami sera parmezan.

Smacznego

bób z boczkiem

bób z boczkiem





This error message is only visible to WordPress admins

Error: API requests are being delayed for this account. New posts will not be retrieved.

There may be an issue with the Instagram access token that you are using. Your server might also be unable to connect to Instagram at this time.

Error: No posts found.

Make sure this account has posts available on instagram.com.

Click here to troubleshoot