Kalmary po wietnamsku

Witam po Świętach. W ciągu świątecznych dni nic nie pisałam, na to kompletnie nie miałam czasu. Święta w moim domu są bardzo rodzinne, nie miałabym możliwości ani też chęci „siedzenia” przed komputerem. W takie dni wolę całkowicie odpocząć i oddać się „rodzinnej sielance”. W zakładce „Moja rodzina” dodałam kilka zdjęć moich cudowności- zapraszam oczywiście.
Razem z tą sielanką również odpuszczam sobie zupełnie jakiekolwiek diety i myślenie o zdrowym i nietłustym odżywianiu. Dlatego dzisiaj należy zjeść coś lżejszego. Postanowiłam przyrządzić kalmary po wietnamsku. To bardzo łatwe i szybkie danie.

Przyrządzenie:
Zmieszaj wszystkie składniki na marynatę, oprócz kolendry. Krążki kalmarów, po rozmrożeniu, włóż do marynaty i odstaw na godzinę.
Grilluj kalmary z obydwu stron po około 2 minuty. Możesz je też usmażyć na małej ilości oliwie z oliwek. Posyp świeżo posiekaną kolendrą. Dobrze smakują z sosem rybnym lub ostrygowym. Podawaj z chlebkiem lub bułeczką.
Smacznego!:)

kalmary po wietnamsku