Zimowe menu w Le Victoria Brasserie Moderne
Restauracja Le Victoria Brasserie Moderne zaprasza na nowe doznania kulinarne. Tym razem kulinarna podróż smaków rozpoczyna się z Zimowym Noworocznym Menu. Nowe sezonowe menu jest dostępne w restauracji od 14 stycznia 2015 roku. Menu zostało przygotowane przez Szefa kuchni, Macieja Majewskiego na podstawie Jego autorskiej koncepcji. Miałam tę ogromną przyjemność i uczestniczyłam w spotkaniu degustacyjnym nowego zimowego menu. Kochani – z największym przekonaniem – polecam i zapraszam do restauracji.
Zimowe menu w Le Victoria Brasserie Moderne
W tym sezonie, szef kuchni przygotował bogate menu pełne zimowych polskich specjałów, oparte na najlepszych produktach sezonowych. Nowe menu w Le Victoria Brasserie Moderne reprezentuje ciekawe połączenie francuskiej i polskiej kuchni odzwierciedlone w kreatywnych kompozycjach szefa. Szef kuchni rekomenduje szeroki wybór dań flagowych, wśród których są: lekko wędzony łosoś bałtycki w stylu gravad lax podawany z ikrą z łososia, filet z sandacza serwowany z risotto z pęczaka, małżami i sosem grzybowym, filet jagnięcy confit z purée z topinamburu i jarmużem, jak również organiczna pierś z kurczaka, z dodatkiem rzepy i grzybów.
Jeśli doceniacie wykwintną kuchnię, która jednocześnie zapewnia minimalną ilość kalorii restauracja poleca dania „De-Light” dostępne w Menu. Wśród rekomendowanych propozycji Szefa kuchni znajduje się m.in. filet z łososia, podawany z purée z dyni, cykorią i pomarańczą w akompaniamencie chrupiącego ryżu.
Desery
Bogaty wybór deserów umili Wam kochani długie zimowe wieczory. Wśród propozycji polecane jest szczególnie carpaccio z ananasa, podawane w akompaniamenice estragonu i sorbetu z trawy cytrynowej czy też karmelowy custard z solonym masłem. W ofercie znajduje się również ciekawy wybór francuskich tradycyjnych Parisienne i orzeźwiających sorbetów.
Zimowe Noworoczne Menu w Le Victoria Brasserie Moderne zawiera również wybór dań “Les cocottes”, podawanych w tradycyjnych francuskich naczyniach cocottes. Wśród propozycji restauracji znajdziecie: wolno gotowane policzki wieprzowe z zimowymi warzywami oraz purée z chrzanem, kurczaka po normandzku podawanego z jabłkowym cydrem lubelskim oraz spätzle czy też duszoną łopatkę jagnięcą z czarnymi kurkami i dyniowym Gnocchi.
Wśród propozycji „Nos ardoises” restauracja poleca między innymi stek Rib Eye z 28-dniowej wołowiny, który podawany jest z frytkami w asortymencie sałat z sosem vinaigrette i sosem pieprzowo-serowym.
Menu Le Victoria Brasserie Moderne tworzone jest z pasją. Dania według koncepcji Szefa kuchni Macieja Majewskiego są wynikiem jego kulinarnych pasji i zaangażowania. Menu w restauracji oparte jest na najlepszej jakości sezonowych produktach, pochodzących od naszych polskich sprawdzonych dostawców. Zimowe Menu to nie tylko bogactwo smaków i kreatywne kompozycje szefa kuchni, lecz również odżywcze, zbilansowane dania dla idealnej równowagi gości restauracji.
Osoby bezglutenowe oraz wegetarianie również znajdą ciekawe propozycje w Le Victoria Brasserie Moderne w tym sezonie. Zapraszam Was kochani na bogactwo francuskich i polskich smaków zimy w restauracji.
ul. Królewska 11, Warszawa