Tak, to przepis na niezwykle prostą przekąskę. Bardzo często przyrządzam w domu grzanki z różnymi kombinacjami smakowymi. Tą postanowiłam się z Wami podzielić. Przygotowałam ją na szybko, z tego co było aktualnie w domu i jestem niesamowicie zadowolona z efektu. Kupiłam wspaniały chleb z ziarnami i nasionami chia. Wiedziałam, że będzie idealny do wypasionych grzanek. Kromki chleba posmarowałam miękkim serkiem twarogowym, położyłam plasterki świeżutkiej szynki parmeńskiej, plastry figi, sera brie z orzechami włoskimi, marakuję i przepyszny płynny miód spadziowy. Na górę oczywiście listki świeżej kolendry i danie gra niesamowicie. Zróbcie moje grzanki z szynką parmeńską, a potwierdzicie z pewnością, że to jest totalny sztos!
Grzanki z szynką parmeńską
Przyrządzenie:
Kromki chleba upiecz w tosterze. Posmaruj je serkiem. Połóż po plasterku szynki parmeńskiej i plasterki figi. Następnie plastry sera brie z orzechami włoskimi i owoce marakui. Na górze polej grzanki miodem spadziowym i posyp listkami kolendry.
To wszystko. Totalnie wypasione grzanki są gotowe. Teraz zrelaksuj się i powoli rozkoszuj się wyjątkowym smakiem i strukturą tych cudownych grzanek 🙂