Moi mili, to danie to absolutny hit! Czy pomyślelibyście, że smażona bądź grillowana sałata rzymska może być smaczna? Że w ogóle można przygotować takie danie? Otóż można, a nawet trzeba, bo ta potrawa z pewnością zadowoli niejednego fana dobrego jedzenia. Chrupka sałata, która po grillowaniu nabrała jeszcze fajniejszego smaku. Podana z sosem miętowo – musztardowym rozwaliła mnie na łopatki. W 15 minut mamy pyszną, warzywną i lekką potrawę.
![grillowana sałata](https://skupaub.cluster027.hosting.ovh.net/czosnekwpomidorach/wp-content/uploads/2016/08/sałata.jpg)
Grillowana sałata rzymska z sosem miętowo – musztardowym
Przyrządzenie:
Listki mięty, musztardę, ocet, żółtka i oliwę z oliwek zmiksuj blenderem. Posól do smaku. Na koniec dolej wodę, aby sos nie był zbyt gęsty.
Umyte sałaty przekrój na połówki. Połóż je na rozgrzaną patelnię grillową z niewielką ilością oliwy z oliwek i smaż z dwóch stron, aż się zarumienią. Delikatnie posól.
Połówki sałat przekrój na pół i połóż na talerzach. Polej sosem miętowo – musztardowym.
Smacznego
![grillowana sałata](https://skupaub.cluster027.hosting.ovh.net/czosnekwpomidorach/wp-content/uploads/2016/08/sałata_3.jpg)
![grillowana sałata](https://skupaub.cluster027.hosting.ovh.net/czosnekwpomidorach/wp-content/uploads/2016/08/sałata_1.jpg)