Kochani, w nowym roku życzę Wam przede wszystkim szczęścia. To słowo zawiera i znaczy wszystko. Szczęście to zdrowie, spełnienie marzeń, spokój, miłość i wszystko co sprawia, że żyje nam się wspaniale. Otaczajcie się dobrymi ludźmi, dużo się śmiejcie, wytaczajcie sobie cele i zdobywajcie góry!
Odwiedzajcie mnie jak najczęściej, piszcie do mnie, bądźmy w kontakcie. Dziękuję Wam za 2014 rok, był wyjątkowy. Zawarłam wiele wartościowych znajomości, odwiedziłam dużo pięknych miejsc, poszerzyłam swoją wiedzę kulinarną, ugotowałam setki przepysznych potraw i jadłam mnóstwo pyszności. Ten rok też na pewno będzie super, bo myślę sobie, że to od nas w dużej mierze zależy jak nam się żyje. Ja zawsze zakładam, że będzie dobrze i jestem pełna pozytywnych myśli. Tego też Wam z całego serca życzę. Samych pozytywów.
Dzisiejszy wpis nie będzie zawierał przepisu. Jeśli cenicie wysokiej jakości jedzenie, doceniacie kuchnię najlepszych szefów kuchni – ten post na pewno Was zainteresuje.
Sofitel Warsaw Victoria zapowiada wydarzenie, które z pewnością odbije się szerokim echem w Warszawie. W lutym 2015 roku hotel będzie gościł Oliviera Nasti, francuskiego szefa kuchni odznaczonego dwoma gwiazdkami Michelin, który zapewni gościom restauracji hotelu niezrównane doznania smakowe!
Podróż kulinarna, w jaką Oliver Nasti może Was zabrać w Le Victoria Brasserie Moderne będzie składać się z sześciu etapów – między innymi obiadów i kolacji – obejmujących popisowe potrawy mistrza i prezentujących oryginalne smaki regionu, z którego pochodzi. Każdy z tych 7-daniowych tematycznych posiłków będzie pokazem sztuki haute cuisine, rozkoszą dla podniebienia i ucztą dla zmysłów, a przy tym niezapomnianą przygodą kulinarną przeżytą w gronie przyjaciół lub rodziny. Oliver Nasti będzie w Warszawie w dniach 6 – 8 lutego.
Hotel Sofitel Warsaw Victoria daje nam niepowtarzalną okazję spotkania tego utytułowanego szefa kuchni i poznania jego zawodowych sekretów oraz tajników stosowania lokalnych produktów. Podczas posiłku goście będą mogli doświadczyć prawdziwej autentyczności oraz kwintesencji pojęcia magnifique w świecie kulinariów. Oliviera Nasti wspierać będzie Maciej Majewski – szef kuchni hotelu Sofitel Warsaw Victoria.
Szef kuchni Olivier Nasti, Meilleur Ouvrier de France 2007
Gotowanie to jego pasja, którą rozwijał w czasie wielu lat praktyk u renomowanych szefów kuchni w najlepszych restauracjach – u Jeana Schillingera w Colmar, u Oliviera Roellingera w Cancale, a także u rodziny Haeberlinów w restauracji Auberge de l’Ill w Illhaeusern. Precyzja i przestrzeganie najwyższych standardów są znakami rozpoznawczymi Oliviera, który w 2007 roku wystartował i zwyciężył w słynnym konkursie Meilleur Ouvrier de France. Zdobyte wyróżnienie jest potwierdzeniem jego determinacji, mistrzostwa wykonania, skłonności do eksperymentowania i niezłomnego charakteru. Tytuł Meilleur Ouvrier de France (najlepszy rzemieślnik Francji) oraz wszystkie inne nagrody, jakie zdobył Olivier Nasti, dowodzą jego mistrzostwa w wynajdywaniu niecodziennych technik kulinarnych. Talent ten, w połączeniu z doskonałym poczuciem smaku, pozwala mu tworzyć w kuchni prawdziwe dzieła sztuki. Olivier Nasti prowadzi odznaczoną 2 gwiazdkami Michelin restaurację Le Chambard w Kaysersbergu w północno-wschodniej Francji. W 2007 r. został uhonorowany prestiżowym tytułem Un des Meilleurs Ouvriers de France.
Un des Meilleurs Ouvriers de France Award (MOF – Jeden z najlepszych rzemieślników Francji).
Jest to prestiżowy konkurs dla profesjonalistów, organizowany we Francji raz na cztery lata pod honorowym patronatem francuskiego Ministerstwa Pracy oraz prezydenta kraju. Przyznawany w nim tytuł jest unikalny w skali świata. Uczestnicy konkursu otrzymują podstawowe materiały / składniki oraz limit czasu, w którym muszą nie tylko stworzyć arcydzieło, ale wręcz otrzeć się o doskonałość. Kapituła konkursu, w równej mierze co efekt końcowy, ocenia także wybraną metodę, organizację pracy, wykonanie, tempo, wiedzę specjalistyczną oraz poszanowanie prawideł rzemiosła. Zwycięzca może dożywotnio posługiwać się zdobytym tytułem Najlepszego rzemieślnika Francji, uzupełnionym o dziedzinę i rok, w których został przyznany. Tytuł ten cieszy się dużym prestiżem i uznaniem zarówno w oczach profesjonalistów, jak i wśród ogółu francuskiego społeczeństwa.
Jeśli chcielibyście wziąć udział w tym wyjątkowym wydarzeniu kulinarnym i skosztować dań, które przygotuje sam Oliver Nasti, spójrzcie na program wydarzenia i wybierzcie najbardziej odpowiedni dla Was dzień i godzinę:
Program
6 lutego 2015 – PIĄTEK – Lunch dla krytyków kulinarnych i mediów
Odkryj sekrety wybitnej kuchni Olivera Nasti
Godz.: 12:30
Lunch będzie złożony z siedmiu degustacyjnych dań oraz degustacji wina. Liczba gości:12 osób
6 lutego 2015 – PIĄTEK – Kolacja
Odkryj sekrety wybitnej kuchni Olivera Nasti 7-daniowe menu oraz degustacja wina Godz.: 19:30
Liczba gości: 50 osób
7 lutego 2015 – SOBOTA – Lunch
Odkryj sekrety wybitnej kuchni Olivera Nasti 7-daniowe menu oraz degustacja wina Godz.: 12:30
Liczba gości: 50 osób
7 lutego 2015 – SOBOTA – Kolacja
Odkryj sekrety wybitnej kuchni Olivera Nasti 7-daniowe menu oraz degustacja wina Godz.: 19:30
Liczba gości: 50 osób
8 lutego 2015 – NIEDZIELA – Lunch
Odkryj sekrety wybitnej kuchni Olivera Nasti 7-daniowe menu oraz degustacja wina Godz: 12:30
Liczba gości: 50 osób
Rezerwacji możecie dokonać osobiście, telefonicznie bądź poprzez poniższy e-mail:
Le Victoria Brasserie Moderne – Sofitel Warsaw Victoria Ul. Królewska 11, 00-065 Warszawa
Tel: +48 22 657 83 82
Email: brasserie.moderne@sofitel.com
Polecam Wam serdecznie i życzę smacznego:)