To moja ostatnia propozycja w konkursie dla blogerów „Blogerzy w Zbożu”. Orkiszowe muffiny z malinami, mango i migdałami to danie, które zgłosiłam do kategorii „płatki”. Muffiny przygotowuje się niezwykle łatwo i szybko. Są bardzo pyszne i bardzo zdrowe.
Spróbujcie koniecznie!
Orkiszowe muffiny z malinami, mango i migdałami
Przyrządzenie:
Zmieszaj razem wszystkie suche składniki. W drugim naczyniu dokładnie wymieszaj mus z mango, jajka, konfiturę i olej. Delikatnie wmieszaj zamrożone maliny i orzechy. Połącz razem wszystkie składniki. Nastaw piekarnik na 200C. Łyżką nakładaj ciasto w równych porcjach do formy na babeczki. Piecz muffiny przez około 30 minut. Po tym czasie sprawdź czy babeczki są gotowe: w środek dowolnej babeczki włóż wykałaczkę i wyjmij ją – jeśli będzie sucha, możesz orkiszowe muffiny wyjąć z piekarnika. Zjadaj po ostudzeniu.