Jeśli lubicie kuchnię włoską, a wnioskuję, że skoro tu jesteście to na pewno tak – bez wątpienia polubicie moją dzisiejszą propozycję na makaron. Błyskawiczny w wykonaniu i przepyszny! Bardzo ważne są dobrej jakości składniki – makaron produkowany z najwyższej jakości pszenicy durum, najlepsze pomidory suszone i prawdziwe hiszpańskie oliwki. Nie będę się rozpisywać, żebyście nie tracili czasu na zbędne czytanie. Gotujcie i jedzcie! Do spaghetti z rukolą idealnie pasuje włoskie czerwone wino Chianti. Jutro już weekend – czy to nie idealna propozycja na wolny od pracy dzień?
Spaghetti z rukolą, oliwkami i pomidorami
Przyrządzenie:
Makaron ugotuj prawie al dente, w osolonej wodzie.
Na rozgrzanej oliwie podsmaż czosnek. Po chwili dodaj pomidory i oliwki. Smaż około 3 minuty.
Do warzyw dodaj odcedzony makaron. Dopraw solą i świeżo zmielonym czarnym pieprzem.
Na koniec dodaj rukolę. Zamieszaj i podawaj.
Smacznego