Trzecia przystawka, którą przygotowałam podczas Festiwalu Kuchni Włoskiej w E.Leclerc w Radomiu, to Coste di sedano farcite – nadziewany seler naciowy.
Kochani wierzcie mi, że ta przystawka jest przepyszna.
Wszyscy, bez wyjątku, którzy próbowali nadziewanego selera, byli tego zdania. Większość zaskoczona smakiem, ale oczywiście pozytywnie. Spróbujcie tego w domu i proszę napiszcie czy Wam smakowało. Jestem przekonana, że tak.
![nadziewany seler naciowy](https://skupaub.cluster027.hosting.ovh.net/czosnekwpomidorach/wp-content/uploads/2014/03/nadziewany_seler_naciowy.jpg)
Nadziewany seler naciowy – Coste di sedano farcite
Przyrządzenie:
Gorgonzolę roztop w rondelku. Odstaw z ognia, dodaj serek mascarpone oraz dolej tyle mleka, aby otrzymać gęstą, kremową masę. Dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek, oliwę, sól i świeżo zmielony pieprz. Dokładnie wymieszaj.
Przykryj miskę i odstaw do lodówki na godzinę, aby masa się schłodziła.
Łodygi selera naciowego umyj i osusz ręcznikiem papierowym. Obierz z włókien i przetnij je na pół.
Napełniaj selera nadzieniem serowym. Posyp natką pietruszki i szczypiorkiem i podawaj. Możesz je pposypać także uprażonymi posiekanymi orzechami włoskimi.
Smacznego
![Nadziewany seler naciowy](https://skupaub.cluster027.hosting.ovh.net/czosnekwpomidorach/wp-content/uploads/2014/03/nadziewany_seler_naciowy_2.jpg)
![Nadziewany seler naciowy](https://skupaub.cluster027.hosting.ovh.net/czosnekwpomidorach/wp-content/uploads/2014/03/nadziewany_seler_naciowy_1.jpg)