Spaghetti z truflami
Do konkursu „Makaron Rządzi Zdrowo – podróż przez Europę”, którego organizatorem jest Get Public Sp. J., postanowiłam podejść bardzo poważnie i przygotować naprawdę wspaniałe dania. Wygraną w akcji jest wyjazd do Włoch na kurs kulinarny – marzenie!
Jeśli chcecie dowiedzieć się więcej o akcji, zapraszam tutaj: http://durszlak.pl/akcje-kulinarne/makaron-rzadzi-zdrowo-podroz-przez-europe
Dzisiaj przepis #1, w związku z tym to przystanek Włochy. Cudownie!
Pierwszy produkt, który przyszedł mi do głowy, a niewątpliwie związany jest z Włochami, to na pewno zawsze na miejscu pierwszym są trufle. Ubóstwiam ich smak. Są przepyszne, wyjątkowe i przywołują we mnie wspomnienia wakacji w Italii.
Jeśli wybrałam takie delikatesy, nie mogłam połączyć ich z makaronem kupionym, zdecydowanie zasługują na to aby podać je w towarzystwie makaronu samodzielnego wyrobu. Tak też postanowiłam zrobić i specjalnie na tę okazję zaopatrzyłam się w maszynkę do wałkowania i krojenia ciasta na makaron.
Serdecznie zapraszam w podróż do Umbrii – Spaghetti alla norcina właśnie z tych rejonów pochodzi i tam też, jak wiadomo, zbiera się przepyszne trufle.