Schab faszerowany w sosie z podgrzybków
Wygrałam ostatnio książkę „Smakując Toskanię” Beth Elon. Przyznam, że nie przeczytałam jeszcze całej, ze względu na brak czasu oczywiście. Jest fajna, strasznie mnie wciąga, ale wywołuje też we mnie uczucie niedosytu… Nie chodzi mi zupełnie o to, że coś nie tak jest z książką, ale czytając ją myślę o moich marzeniach i jakoś nostalgiczne myśli mnie nachodzą.
Tak strasznie chciałabym mieć swoją „klimatyczną” rodzinną restaurację, że jak czytam o włoskich rodzinnych knajpach we Włoszech to oczywiście cieszy mnie to ogromnie, ale z drugiej strony mam poczucie, że nie mam tego i pewnie dłuuugo mieć nie będę… I przychodzą smutki i refleksje… Ja mam już nawet miejsce, wystrój, prawie menu mojej restauracji. Mam nadzieję, że moje „bujanie w obłokach” kiedyś zmieni się w rzeczywistość. Trzymajcie kciuki!
Danie, które dzisiaj Wam zaprezentuję to przepis właśnie z książki „Smakując Toskanię”. Pyszny schab, który podałam z sałatką z rukoli, pomidorem i kozim serkiem.