Tiramisu z truskawkami
Tiramisu, chyba każdy wie, jest boskie! Przepis od Kurta Schellera jest przeboski!
Do podstawowej wersji dodałam świeżuteńkie słodziutkie truskawki. Dzisiaj moja rodzina się rozpłynęła, ja też pochłonęłam porcję gigantyczną.
Pomysł na dodanie owoców mam również od Kurta. Można dodawać przeróżne, mrożone także.
Musicie spróbować!
Tiramisu z truskawkami
Przyrządzenie:
Żółtka zmiksuj z cukrem na kogel-mogel. Śmietankę (musi być schłodzona!) ubij. Zamieszaj żółtka ze śmietaną i serkiem mascarpone.
Kawę połącz z amaretto.
Nasączaj biszkopty w kawie z alkoholem i układaj w naczyniu. Połóż warstwę powstałego kremu. Układaj przekrojone na pół truskawki (lub inne owoce). Połóż kolejną warstwę kremu i biszkopty nasączone kawą z alkoholem. Na górze ułóż ostatnią warstwę kremu. Wstaw do lodówki na 2 godziny.
Na wierzch posyp przesianym przez sitko kakao. Idealne tiramisu z truskawkami.
Smacznego!:)