Kurczakowa kanapka w chlebku pita
Najmilsi! Nadal jestem w trakcie wspaniałych warsztatów w Akademii Kurta Schellera. Jest cudownie, to niesamowity człowiek, kucharz, brak mi słów aby idealnie przekazać Wam co czuję.Po powrocie, jak już wcześniej Wam obiecałam, utworzę osobną zakładkę, w której opiszę jak wyglądał tydzień w Akademii Kurta.
Jestem podekscytowana i mocno najedzona, poza gotowaniem na szkoleniach nie gotuję nic w domu (chyba bym pękła). Mam jednak przepis na kanapkę, którą przyrządzałam „na szybko” przed moim wyjazdem z domu. Chlebek pita z kurczakiem, fetą i warzywami.
Kurczakowa kanapka w chlebku pita
Przyrządzenie:
Kurczaka pokrój w kostkę. Posól, posyp pieprzem, ziołami prowansalskimi, dodaj przeciśnięte przez praskę 2 ząbki czosnku i kilka kropel oleju. Zamieszaj i marynuj co najmniej godzinę.
Usmaż kurczaka na oleju, dodaj koncentrat, bazylię i zamieszaj.
Fetę zmieszaj z 2 przeciśniętymi ząbkami czosnku, jogurtem, szczypiorkiem, solą i pieprzem.
Chlebek pita skrop wodą i upiecz w tosterze. Przekrój go w połowie. Posmaruj środek fetą, ułóż sałatę lodową, kurczaka, cebulę i pomidorki.
Taką kanapkę możesz zabrać ze sobą do pracy, na piknik, gdziekolwiek chcesz!
Smacznego!