Polędwiczki wieprzowe w sosie z truflami i szparagi w szynce parmeńskiej z suszonymi pomidorami i fetą
Dzisiaj nadszedł ten wspaniały dzień i postanowiłam otworzyć przepiękny słoiczek z czarnymi truflami! Nabyłam go już jakiś czas temu, ale szkoda mi go było otworzyć, po prostu sobie na niego patrzyłam i podziwiałam piękno całych czarnych trufli. Dzisiaj został otwarty i wydobył się z niego cudowny zapach – uwielbiam zapach trufli, nie mówiąc o ich smaku…
Jeśli nie wiecie gdzie zakupić trufle, moja podpowiedź: http://trufle-sklep.pl/pl/c/Trufle-czarne/26
Trufle połączyłam z polędwiczkami wieprzowymi, a jako dodatek idealnie komponują się z nimi zielone szparagi. Dzisiaj, korzystając z rady mojej przyjaciółki – zawinęłam je z szynką parmeńską i cebulką dymką (cebulka to nowość dla mnie i muszę przyznać, że znakomicie dopasowana) oraz z serem feta. Posypałam je suszonymi pomidorkami… cud miód!