Pieczone faszerowane pomidory
Kończąc tydzień grillowania przedstawiam Wam jeszcze faszerowane pomidory pieczone na grillu. To był zupełny eksperyment. Wyszedł pysznie.
Pieczone faszerowane pomidory
Przyrządzenie:
Odetnij „góry” pomidorów. Wydrąż miąższ razem z pestkami i odrzuć. Połóż pomidory do góry nogami aby wylał się powstały sok.
Serek ricotta zmieszaj z jajkiem, posiekanym szczypiorkiem, natką pietruszki, suszonym oregano, solą oraz pieprzem. Aby masa do faszerowania była bardziej zwarta możesz dodać trochę bułki tartej, ja dzisiaj nie dodawałam.
Napełnij wydrążone pomimdory farszem. Przykryj odkrojonymi wcześniej „górami” pomidorów. Skrop oliwą z oliwek. Ułóż je na tacce do pieczenia na grillu i piecz aż będą miękkie.
Smacznego